Posted by Carmen | Evenimente

Duminica, pe 31 iulie 2016, la Braila, a venit Ada Milea cu proiectul “Concert in 4” alaturi de Bobo Burlacianu (trupa Fara Zahar), Anca Hanu si Cristi Rigman (actori ai Teatrului National din Cluj-Napoca).

Locatia evenimentului a creat destula confuzie printre galatenii care s-au mobilizat pentru deplasare. Multi ne-au sunat sa intrebe unde trebuie sa ajunga deoarece pe Facebook aparea Vinyl Pub iar pe afise Music Pub. Asa ca migratia a fost putin ingreunata. Vinyl Pub Terasa/Music Pub Terasa de langa patinoar, aproape de Dunare, este o terasa destul de mare si aerisita dar si departata de centru. De aceea am fost uimiti sa vedem ca preturile au fost foarte mari pentru o astfel de locatie. O bere Carlsberg la draft- 8.5 lei, o bere Guiness- 16 lei si nici macar nu era servita cum trebuie: in mod normal, spuma trebuie sa aiba doua degete pana sus dar aici avea doua degete de aer, doua de spuma si abia apoi berea…

received_10210335488890707

Din pacate, la Galati, inca nu are nimeni tupeul sa o aduca. Cica nu ar strange multa lume si ar fi o gaura in bugetul locatiilor. Ei bine, la Braila, aproape jumatate din public a fost galatean. Asta spune tot.

Concertul, “Cantece de iarna”, este un spectacol in adevaratul sens al cuvantului, o imbinare de muzica si teatru in special, artistii fiind mai intai de toate actori. Am putut asculta “cantece de iarna” dar si cantece din spectacole de teatru pentru care Ada Milea si Anca Hanu (distinsa in 2015 cu Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita) au creat partea muzicala iesita din tipare.

FB_IMG_1470311855430

Daca pe Ada Milea si pe Bobo ii stiam dinainte, despre ceilalti doi nu stiam nimic asa ca ne-am dus cu asteptari undeva la jumatate. Am aflat insa ca atat Anca Hanu cat si Cristi Rigman au mai lucrat cu Ada Milea pentru mai multe spectacole ale Teatrului National Cluj-Napoca. Iar Anca Hanu ne-a demonstrat ca isi merita pe deplin premiul recent castigat. A avut o prestatie cu mult peste asteptari si sunt voci din public care afirma cu tarie ca ea a fost cea mai buna dintre cei patru artisti.

FB_IMG_1470311883475

Acest spectacol a fost genul de eveniment la care e foarte important publicul. Si cumva cred ca nu a fost publicul ideal pentru artisti. 40% am fost din Galati. Noi nu am prins loc la “Golden”, am stat acolo unde ni s-a spus, cumintei si nerabdatori. Cei din fata scenei insa, au fost un fel de moartea pasiunii, dovedind lipsa de respect fata de cei de pe scena. Desi concertul incepuse de ceva timp, acestia continuau sa manance sau sa stea pe telefoane. La un moment dat Ada Milea chiar le-a soptit ca se pot duce mai in spate pentru alte activitati si sa vina in fata cei care chiar vor sa auda ce fac ei.

FB_IMG_1470311866104

Un public dificil, dar, cu toate astea, cei 4 au fost atat de buni incat au reusit incet, incet sa le scoata nasul din telefoane si sa-i faca sa rada pe saturate chiar si pe cei carora Ada Milea le vedea, de aproape, patrunjelul dintre dinti.

FB_IMG_1470311999466

Acesta este stilul proiectului “Concert in 4”: muzica si teatru specifice noilor generatii de tineri, cu cantece umoristice, vesele, ironice si autoironice care te fac sa pleci acasa cu zambetul pe buze, ca un copil dupa ce si-a desfacut cadoul de Craciun. Spectacolul nu este sofisticat, nu vorbim de virtuozitate ci de simplitate si transparenta, acesti oameni reusind sa transmita, si asta e cel mai important lucru.

FB_IMG_1470311932198

“Atata bucurie si sinceritate la ei, rar mi-a fost dat sa vad pe scena” declara Amara Ibanescu (mare devoratoare de arta in toata complexitatea ei).

FB_IMG_1470311821551

Desi au zeci de mii de vizualizari pe youtube pentru “repetitii in bucatarie” si “repetitii in natura”, cel mai bine ar fi sa-i vedeti live. Intre cei patru exista o chimie aparte, inteligenta, naturaletea si simtul umorului regasindu-se din plin la ei. Improvizatiile pe scena sunt savuroase, mimicile deosebite iar veselia lor  se transmite si celui mai anost public.

FB_IMG_1470312009735

De apreciat a fost faptul ca la final, cei 4 s-au mobilizat foarte repede pentru poze cu fanii si au impartit autografe tuturor, Anca Hanu chiar laudand o parte din public (stim noi care parte).

FB_IMG_1470311830219

Chiar daca a trebuit sa ne deplasam pana in Muntenia, tocmai din Moldova pentru un astfel de eveniment, putem spune clar ca a meritat. Am dori, totusi, pe viitor sa se sesizeze cineva si din Galati si sa riste sa o aduca pe Ada Milea, in ce formula de concert ar fi, pentru ca noi promitem sa ne platim berea, sa mancam inainte si sa facem si miscare, cel putin 30 de minute pe zi.


“Mos Craciun, Mos Craciun,
Daca nu faci tot ce-ti spun,
Ma razbun!”

Multumim celor 4 pentru faptul ca am adormit cu zambetul pe buze in seara de 31 iulie 2016!

Photo credit: Adrian Mociulschi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *