Posted by Carmen | Evenimente

Daca iti place stand up comedy-ul atunci ai auzit de Teo, Vio si Costel. Daca nu ai auzit de ei, trebuie sa stii ca trio-ul mentionat si-a inceput activitatea in 2003 si si-au castigat numerosi fani pentru ca sunt sinceri si spun lucruilor pe nume. Cam ce facem cu totii in cercul nostru de prieteni apropiati, ei o fac la scena deschisa. Si sunt platiti pentru asta.

Inceputuri

Veterani ai genului, cei trei fac stand up comedy de 13 ani si au contribut substantial la amploarea pe care a prins-o fenomenul stand up comedy in Romania. Au inceput in 2003 la Cafe Deko din TNB si initial au fost cunoscuti publicului ca Trupa Deko. In anul 2009, intre trupa Deko si locatia Cafe Deko, se producea ruptura, Teo declarand, atunci, pe blogul personal: “Ne-am incetat colaborarea cu localul Cafe Deko. Au fost niste ani frumosi, in care am invatat multe si am aratat speram noi la fel de multe. A fost ideea lui Dan Chisu sa porneasca toata treaba asta acolo si pentru asta ii multumim in cel mai sincer mod. Pentru restul, plecam.” In acelasi an, Teo, Vio si Costel si-au deschis propriul club de comedie, Club 99, continuandu-si spectacolele atat in Bucuresti cat si prin tara, in formula de trei sau pe rand, cate unul.

Cine sunt cei supranumiti “Sfanta Treime a stand-upului romanesc”?

received_10210587070340086

Teo, Claudiu Teohari este unul dintre cei mai cunoscuti artisti de stand-up comedy din Romania si unul din veteranii acestui gen de spectacol. Cariera sa a inceput ca un hobby pe scena de la Cafe DeKo in 2004. Aici s-au nascut prietenia cu Vio si Costel, glumele, show-urile si publicul de stand up. Teo are o experienta remarcabila pe scena, incepand cu cea de club, pana la spectacole si turnee in tara, maratoane, special-uri de stand up dar si colaborari cu comedianti de afara.

received_10210587008298535

In formula de scena cu Teo si Costel, lui Vio (Viorel Dragu), ii place sa se descrie drept un Daddy Caddy al trupei de stand up. Face glume cinstite, il inspira pe Costel si este un “barometru” de umor pentru glumele colegilor sai. Daca rade Vio inseamna ca gluma e buna.

received_10210587007298510

Costel Bojog este din Bacau si n-are rost sa aplaudati decat dupa ce ati auzit ca spune asta pe scena. Face stand up comedy de mai bine de un deceniu alaturi de colegii sai de la fosta trupa Deko. De atunci asta este pasiunea, provocarea si meseria lui.

De ce au venit? De ce ne-am dus?

Forfoteala initiala publicului nerabdator (unde ne asezam? oare se poate fuma in public? mai e bere?) a facut usor loc unui inceput de spectacol alaturi de Costel – un debut destul de … tacut asa cum bine au punctat si cei trei performeri. Fie locatia prea “serioasa” in Gradina de Vara a Teatrului Muzical Nae Leonard, fie publicul “cel mai simtit”, asa cum l-a caracterizat Teo, au intarziat putin relaxarea completa si rasul pana la uitarea grijilor.

Costel a venit cu o serie noua de glume, in mare parte inspirate din viata personala, care s-au bazat pe transformarile vietii in doi dupa nasterea celor doi copii ai sai (Felicitari si sa fie sanatosi!). Poate publicul se astepta la altceva sau poate varsta celor prezenti, majoritatea tineri, au facut ca show-ul sa nu aiba efectul scontat, asa cum bine a intuit si entertainerul nostru. In  multe momente acesta a glumit pe seama noastra etichetându-ne ca fiind a tough crowd si avertizandu-si colegii care il urmau ca nu o sa le fie usor.

received_10210587007858524

Si totusi, a urmat Vio, in stilul caracteristic – razi tinandu-te de burta pana realizezi ca ceea ce auzi e un adevar trist al societatiii in care traim. Si uite-asa, zambetul dispare incet, ca sa faca loc unei melancolii familiare. Pe scurt, show-ul lui Vio se poate descrie ca un umor plin de sarcasm elegant (si pe alocuri nu prea) si haz de necaz intr-un stil care nu se dezminte si nu dezamageste.

received_10210587008018528

Drum roll please! … Teo! In mod normal la stand-up cu Teo trebuie sa fii un mare strateg in a alege unde stai – de cele mai multe ori, insa, nu scapa nimeni “neatins”, asa cum a aflat si publicul neplatitor de bilet, de dincolo de gardul gradinii, care a fost, de data aceasta, victima aleasa. Pe langa schimburile de replici peste gard, Teo ne-a delectat cu o savuroasa enciclopedie de bauturi alcoolice periculoase si modul in care organismul uman reactioneaza atunci cand acestea sunt consumate in cantitati…nesfinte.

received_10210587070420088

Una peste alta, o seara reusita si un spectacol care te face sa ii astepti pe cei trei showmen cu urmatorul numar!

Multumim Kiss FM pentru invitatii si Artitude pentru pata de umor adusa intr-o zi anosta de luni!

Foto credit: Gabriel Raileanu Foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *