Posted by de bun simt | Evenimente

Danube Rock Festival a fost locul unde trebuia sa fii pentru o experienta de neuitat, la noi, in Galati. Am facut un top 5 amintiri de la Danube Rock Festival 2018 si speram sa rezonati cu noi macar in unele privinte.

  1. Potopul din prima zi de festival

20% sanse de ploaie vineri, 15 iunie 2018. HA! Concert OCS anulat, cort distrus, apa colcaind in tenisi. Si totusi, potopul neasteptat, a ramas o amintire frumoasa. Adunarea de sub cortul nostru, glumele facute laolalta, fotografiile funny cu cei care fugeau (sau nu) prin ploaie sunt detaliile care au definit prima zi de festival.

2. Trupele romanesti care au scos din case toate generatiile

Kempes, Celelalte Cuvinte, Altar, au revenit la Galati dupa ani lungi de absenta si asta s-a vazut din numarul mare de participanti din zilele in care au concertat acestia. Partea frumoasa a fost ca am putut vedea familii cu cate 3 generatii fredonand piesele trupelor favorite.

3. Trupele straine care ne-au suprins cu un rock de buna calitate

Project Renegade (Grecia), T.H.D. (Ucraina), The Overalls (Austria), Busola (Moldova), Le Basour (Italia), And the kid (Croatia), Denorm (Moldova), Cotton Pickers (Serbia) sunt trupele din afara care au cantat in cele trei zile de festival.

Favoritii nostri au fost de departe cei de la Cotton Pickers. Stilul energic, partea instrumentala impecabila si vocea grava a solistului, au fost “ingredientele” care au facut din aceasta trupa un deliciu pentru toata lumea. Aprecierile au venit mai ales din partea celorlalti artisti care au recunoscut calitatea inca de la primele acorduri.

4. Fotografiile Joben cu autografe semnate de trupele favorite

Trebuie sa apreciem faptul ca majoritatea artistilor au trecut pe la cabina foto Joben si au facut fotografii cu fanii. Alin Dinca, Balaurul (Trooper), Crivat (Bucovina), Florin Chiriac and The Hippie Band, baietii de la Le Basour si cei de la Cotton Pickers, Dan Helciug sunt cei care au venit, au pozat si au dat autografe direct pe fotografii. A fost o oportunitate in premiera pentru toata lumea si ne bucuram pentru feedback-ul pozitiv primit.

5. Ultimul loc din top este pastrat pentru cei care au stat in primele randuri – tinerii

Intr-o lume tot mai superficiala, mai manelizata si in care e foarte usor sa-ti pierzi speranta intr-un viitor decent, acest festival ne-a hranit putin sufletele si am indraznit sa visam frumos la faptul ca nisa este inca asigurata and “the show will go on”.

Acesta a fost topul nostru, speram ca la urmatoarea editie, unde vom fi din nou prezenti, lista sa fie mai lunga.

Multumim tuturor celor care au trecut pe la noi pentru fotografii sau doar sa ne salute.

Multumiri speciale Teatrului National de Opera si Opereta “Nae Leonard” pentru acreditari, Vlad Cernea si Beatrice Cernea pentru ajutorul pe partea de logistica si Rock Fm care este mereu alaturi de noi la astfel de evenimente.

Urari din Joben! Ne vedem la anul!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.