Posted by de bun simt | Evenimente

Nu stiu cum sunt altii, dar eu am amintiri inca vii de la concertele care mi-au placut la nebunie si care si-au infipt radacinile adanc in suflet. N-am sa uit niciodata primul meu concert Black Sabbath, la Download Festival 2012, cand pe o vreme ploioasa si mohorata, inceputul piesei Black Sabbath a venit sa completeze acel scenariu sinistru. Sinistru de frumos.

14469183_10210849496020564_1544992032_n

Cum in ultima vreme a luat amploare fenomenul de festival muzical, ceea ce la noi se intampla destul de tarziu fata de alte tari, cred ca ar fi bine sa trecem in revista bunului simt, cateva sfaturi utile pentru un comportament adecvat in fata micilor sau marilor scene. Degeaba trupa are o prestatie epocala daca tu nu stii sa traiesti experienta la maxim.

Asadar:

  1. Cand mergi concertul trupei favorite, aminteste-ti ca trupa are mai multi membri, nu numai solistul, asa ca ar fi bine sa ii apreciezi pe toti, fara a face diferente prea mari.
  2. Daca vrei sa stai in fata, ar fi bine sa ajungi la locul evenimentului mai devreme. Pentru un astfel de privilegiu chiar merita asteptarea. Retine ca nimanui nu-i plac idiotii care isi fac loc cu forta, navigand nonsalant prin multime.
  3. Daca intri la moseala/pogo, este foarte important sa stii ca vei fi lovit. Nu te plange daca o incasezi si nu incerca sa te razbuni furios pe “nedreptatea” ce ti-a fost produsa. Asta doar daca nu ai fost lovit intentionat (ne amintim aici de cazul Rock la Dunare, cand in timpul concertului celor de la Bucovina, un grup de tipi de caracter indoielnic si-a varsat frustrarile asupra unor tineri care erau acolo doar pentru muzica). In acest caz e ok sa ripostezi si/sau sa informezi cumva agentii de paza de la fata locului.
  4. Nu impinge pe cineva in cercul de moseala daca acesta nu vrea. Nu e ok. Iar daca cineva cade in timpul moselii, ridica-l. Daca nu vrea si vezi ca e ok lasa-l.
  5. Inceteaza sa mai inregistrezi concertul, pentru ca vrei sa stii un secret? Nu te vei mai uita niciodata la inregistrarea aia. Profita de ochii si memoria aferente si creaza-ti amintiri misto. In minte.
  6. Ramai si dupa terminarea concertului pentru ca e posibil sa existe surprize din partea artistilor. Cine stie cum bei niste shot-uri cu cei de la Robbin and The Backstabbers, de exemplu?
  7. Daca ai posibilitatea sa astepti trupa la plecare dar vezi ca artistii nu vor sa ramana sau pur si simplu nu au chef, atunci fii cool si lasa-i in pace. Ar fi ideal ca idolul tau sa fie disponibil oricand dar gandeste-te ca e si el om si poate chiar nu are chef sau e prea obosit pentru asa ceva. Nu condamna, muzica e tot ce conteaza.
  8. Doamnelor si domnisoarelor, nu purtati tocuri! In acest fel, veti rezista mai mult fara dureri de picioare, nu veti cadea din lipsa de echilibru in timpul impingerilor involuntare si nu veti provoca nimanui fisuri de falange.
  9. Daca ajungi cumva sa fii baricadat de oameni (cel mai probabil esti la un concert foarte bun), pregateste-te sa fii impins, sa-ti fie sparte timpanele de la tipete si sa fii atins(a) in toate zonele corpului…nu cred ca putem vorbi de reciprocitate in cazul asta. Daca nu esti in cel mai confortabil loc, incearca sa-ti croiesti drum spre o zona mai sigura. Incet si subtil.
  10. Tine-ti banii in buzunar sau daca esti fata, in sutien.
  11. Nu-ti lua cu tine geanta pentru ca aceasta ocupa loc, e incomoda si pierzi timp la perchezitie. O solutie de compromis ar fi un rucsac mic, in care sa ai strictul necesar.
  12. Cand se deschid portile/usile, ai grija ca vei si luat pe sus de multimea care alearga. Intra in pluton sau alearga mai repede ca ceilalti.
  13. Daca ai apa si e seceta mare (vezi concertul Robbie Williams din vara), fii bun si imparte-o.
  14. Fii sigur ca stai bine la capitolul igiena personala. E imperativ ca atunci cand ridici bratele sa nu faci loc automat langa tine.
  15. Asigura-te ca stii la ce concert mergi!

In speranta ca veti tine cont de aceste sfaturi, va uram bun venit in lumea bunului simt si a bunei purtari la concerte! Mai jos aveti o selectie cu poze de la diferite concerte, la care ne-am straduit, pe cat posibil, sa nu fim niste retarzi. Enjoy!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.